Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die gebonden is aan het aminozuur glycine. Het staat bekend om zijn hoge biologische beschikbaarheid en wordt vaak gekozen vanwege de milde werking op het spijsverteringsstelsel. Als je overweegt om magnesium bisglycinaat te kopen, zijn hier enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

Voordelen van Magnesium Bisglycinaat

 1. Hoge Biologische Beschikbaarheid: Magnesium bisglycinaat wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam, waardoor het een effectieve keuze is voor mensen met een magnesiumtekort.
 2. Ondersteunt Spier- en Zenuwfunctie: Magnesium speelt een cruciale rol in de werking van spieren en zenuwen, en bisglycinaat kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en spanning.
 3. Verbeterde Slaapkwaliteit: Glycine, het aminozuur waaraan magnesium is gebonden, heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.
 4. Milde Werking op de Maag: In tegenstelling tot sommige andere vormen van magnesium, veroorzaakt bisglycinaat meestal geen maagklachten of diarree.

Waarop te Letten bij het Kopen

 • Kwaliteit van het Product: Kies voor supplementen van gerenommeerde merken die getest zijn op zuiverheid en potentie.
 • Dosering: Let op de aanbevolen dosering en raadpleeg een arts of diëtist om te bepalen hoeveel magnesium je dagelijks nodig hebt.
 • Toevoegingen en Vulstoffen: Controleer het etiket op onnodige toevoegingen en kies voor producten met zo min mogelijk vulstoffen.

Magnesium Citraat wat moet je erover weten?

Magnesium citraat is een andere populaire vorm van magnesium, bekend om zijn effectiviteit en oplosbaarheid. Als je op zoek bent naar een supplement dat helpt bij een gezonde spijsvertering en algemene gezondheid, is magnesium citraat een uitstekende optie. Hier is wat je moet weten voordat je magnesium citraat koopt:

Voordelen van Magnesium Citraat

 1. Goede Opname: Magnesium citraat heeft een hoge opnamecapaciteit, wat betekent dat het snel en efficiënt door het lichaam wordt opgenomen.
 2. Ondersteuning van de Spijsvertering: Deze vorm van magnesium wordt vaak gebruikt als een mild laxeermiddel, wat kan helpen bij constipatie.
 3. Energieproductie: Magnesium speelt een sleutelrol in de energiestofwisseling en citraat kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en uitputting.
 4. Botgezondheid: Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden, essentieel voor langdurige gezondheid.

Tips voor het Kopen

 • Kies voor een Bekend Merk: Net als bij bisglycinaat, is het belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen om de zuiverheid en effectiviteit van het supplement te waarborgen.
 • Controleer de Ingrediënten: Vermijd producten met onnodige kleurstoffen, conserveermiddelen en vulstoffen.

Juiste Dosering: Overleg met een gezondheidsprofessional om de juiste dosering voor jouw specifieke behoeften te bepalen.