Elk dieet heeft zijn voorstanders en een periode van populariteit. Maar de ijzeren regel van afvallen blijft onveranderd: het aantal calorieën dat je gebruikt moet minder zijn dan dat het aantal dat je verbrandt, anders komt er ellende van.

Nu schijnt een reis naar Japan gemakkelijker te zijn dan het volgen van een dieet terwijl het resultaat hetzelfde is. Er is vrijwel geen Japanner met overgewicht. Dus twee weken misosoep, sushi, rijst, udonnoedels en geen zoetigheid kan zo een aantal kilo’s aan gewichtsverlies opleveren. Aangezien RyanAir niet naar Tokio vliegt daarom 10 eenvoudige regels en rituelen waardoor je beter maar minder eet, en de hele dag calorieën verbrandt, zelfs wanneer je je email bekijkt.

Eetgewoonten

1. Smeer je pannen in met olijfolie in plaats van een klont boter. Een keer is niet erg, maar als je tien keer per week met boter bakt en braadt…  per week 29 calorieën minder.

2. Gebruik kleine borden. Die nemen je hersens in de maling waardoor je denkt dat je veel eet. En neem dan meteen blauwe. Want blauw onderdrukt de eetlust. Wel eens blauw voedsel gezien? Nou dan. Scheelt 500 calorieën per week.

3. Drink een glas water voor elke maaltijd. Het vult de maag zodat je niet op het eten aanvalt. Drink je de hele dag allen maar water, dan word je beloond met 9 procent minder calorieën. Scheelt 1358 calorieën per week.

4. Kook met pittige kruiden in plaats van sauzen. Sauzen bevatten mega veel calorieën (1 eetlepel mayo: 90). Bovendien versnellen pittige kruiden en pepers je stofwisseling. Je eet ook langzamer, bang dat je je mond verbrandt. Scheelt aan calorieën per week: 500.

Drinkgewoonten

5. Raak frisdranken niet aan. Per week 1350 calorieën minder.

6. Spoel je koffiecreamer door de gootsteen. Zwarte koffie heeft vrijwel geen calorieën. Cappuccino-liefhebber? Jammer, melk is voor kalfjes, want die moeten groeien. 360 calorieën minder per week.

7. Drink je bier als whiskey. Hoe zwaarder het bier, hoe meer calorieën. Drink bier met een hoog hopgehalte alleen als er iets te vieren is, maar dan met kleine slokjes. Per week 288 calorieën minder.

Werkgewoonten

8. Doe je werk staand. Je wordt dik van de hele dag op je kont zitten, je krijgt er een uitgezakt figuur van en het helpt je langzaam om zeep. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat na vier uur zitten ​​de productie wordt vertraagd van vetverbrandende enzymen met maar liefst 90 procent. Mensen die de halve dag zittend doorbrengen hebben 54 procent meer kans op een hartaanval. Vraag je baas om een bureau waar je aan kunt staan. Dat scheelt 828 calorieën per week.

9. Doe je klussen zelf. Behalve dat je geld bespaart, je huis en tuin er mooier van worden, doe je aan lichaamsbeweging zonder al die vervelende work outs. Grasmaaien verbrandt 449 calorieën per uur. Bladeren harken 351. Schilderen van je huis: 368. Alles bij elkaar: 1168 calorieën.

Loopgewoonte

10. Lopen is de beste manier om vet kwijt te raken. Bovendien voorkomt het diabetes en beroertes en stimuleert het je hersenen. Koop een pedometer en streef naar 10.000 stappen per dag. En nu je toch bezig bent: adopteer een hond. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die 20 minuten per dag met hun hond lopen gemiddeld 6,5 kilo per jaar kwijtraken. Aantal verbrande calorieën per week: 3500